دکتر محسن سلیمانی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مراقبت از پوست / کلاژن چه فوایدی برای پوست دارد؟

کلاژن چه فوایدی برای پوست دارد؟

کلاژن فراوان‌ترین پروتئین در بدن و بخشی از داربستی است که پوست را محکم نگه می‌دارد و از غضروف‌ها پشتیبانی می‌کند. با گذشت زمان و افزایش سن، انواع کلاژن تجزیه می‌شود. پوست به مرور آویزان و خطوط ریز چین و چروک پدیدار می‌شود. نه تنها به طور طبیعی از 20 سالگی به بعد کلاژن کمتری تولید می‌شود، بلکه با افزایش سن و سایر عوامل مانند قرار گرفتن در معرض آفتاب، سیگار کشیدن انواع کلاژن بیشتری نیز از دست می‌رود؛ به عبارت دیگر با افزایش سن، میزان تولیدی کلاژن از میزان تجزیه شده آن بسیار کمتر است و به همین دلیل پیری رخ می‌دهد.

شما می‌توانید برای افزایش کلاژن و جوانسازی پوست به کلینیک بهین در اصفهان مراجعه نمایید. این مرکز با سالها تجربه در زمینه های مختلف پوست، کاشت مو، زیبایی و لیزر می‌تواند نتایج بسیار درخشانی را به شما ارائه نماید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نقش کلاژن در بدن

کلاژن یکی از اجزای اصلی پوست شماست که در استحکام، انعطاف‌پذیری و آبرسانی به پوست نقش دارد. با افزایش سن، بدن میزان کلاژن کمتری تولید می‌کند که موجب خشکی پوست و ایجاد چین و‌ چروک صورت می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهند پپتیدهای کلاژن یا مکمل‌های حاوی کلاژن با کاهش چین‌وچروک و خشکی، می‌توانند سرعت پیری پوست را کاهش دهند.

دست‌کم ۱۶ نوع کلاژن در بدن وجود دارد که نوع ۱ و ۲ و ۳ و ۴، انواع اصلی هستند. نقش این کلاژن‌ها عبارت است از:

  1. نوع ۱: ۹۰ درصد کلاژن‌ بدن را تشکیل می‌دهد، از بافت بسیار فشرده‌ی فیبر ساخته شده است و بافت پوست، استخوان، تاندون، غضروف فیبری، دندان و بافت‌های هم‌بند را تشکیل می‌دهد.
  2. نوع ۲: از بافت‌های فیبر با فشردگی کمتر ساخته شده است و در غضروف‌های کشسان که مفصل‌ها را دربر می‌گیرند، یافت می‌شود.
  3. نوع ۳: بافت ماهیچه‌ها، اندام‌ها و رگ‌ها را تشکیل می‌دهد.
  4. نوع ۴: به فرایند تصفیه کمک می‌کند و در لایه‌های پوست یافت می‌شود.

عوامل مؤثر در کاهش و یا از بین رفتن کلاژن پوست

رژیم غذایی مؤثر بر تولید کلاژن در پوست

پیروی از یک رژیم غذایی متنوع و حاوی غذاهای کامل (مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات سبوس‌دار، لوبیا، گوشت بدون چربی، غذاهای دریایی و مغزها)، برای به حداکثر رساندن تولید کلاژن در پوست، از اهمیت زیادی برخوردار است. بااین‌حال، تأثیر مصرف غذاهای غنی از این ماده، بر افزایش سطح این پروتئین در بدن نیازمند تحقیقات بیش‌تری است. کلاژن در بافت‌های پیوندی حیوانات یافت می‌شود؛ بنابراین غذاهایی مانند پوست مرغ، گوشت گاو و ماهی از منابع آن هستند.

یک رژیم غذایی سالم می‌تواند به بدن در تولید این ماده کمک کند. مواد مغذی که ممکن است از تشکیل آن پشتیبانی کنند عبارت‌اند از:

پرولین

در سفیده‌ی تخم مرغ، گوشت، پنیر، سویا و کلم یافت می‌شود.

آنتوسیانیدین

در توت سیاه، بلوبری، گیلاس و تمشک وجود دارد.

ویتامین C

پرتقال، توت فرنگی، فلفل و کلم بروکلی منابع غنی ویتامین C هستند.

مس

در صدف، آجیل، گوشت قرمز و مقداری نیز در آب آشامیدنی یافت می‌شود.

ویتامین A

در غذاهای حیوانی و غذاهای گیاهی با عنوان بتاکاروتن مقدار زیادی ویتامین A وجود دارد.

کلاژن چیست

روش‌های کلینیکی مؤثر بر تولید کلاژن در پوست

روش‌های درمانی تخصصی متعددی برای مراقبت از پوست و افزایش ذخایر کلاژن وجود دارد. اولتراسوند تراپی یا هایفو و امواج رادیوفرکوئنسی یا آر اف فرکشنال از ابزار مبتنی بر انرژی هستند که به تولید کلاژن در پوست کمک می‌کنند. حتی میکرونیدلینگ و تزریق پلاسمای غنی از پلاکت باعث افزایش تولید کلاژن خواهند شد. برخی از روش‌های افزایش کلاژن عبارت‌اند از:

لیزر درمانی

لیزر درمانی روشی است که به صورت ایمن و بدون ایجاد هیچ‌گونه خطری سطح تولید کلاژن را افزایش می‌‌دهد. این روش با افزایش کلاژن به بهبود چروک صورت و انعطاف‌پذیری پوست خواهد پرداخت. لیزر درمانی هیچ‌گونه عارضه جانبی خاصی ندارد.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ که تحت عنوان روش القای کلاژن نیز شناخته می‌شود به بهبود ظاهر چروک صورت، بافت اسکار حاصل از آکنه، افزایش سفتی پوست و رفع جای ترک و لکه‌های قهوه‌ای کمک می‌‌کند و این فرایند با تحریک بدن برای ترمیم خود انجام خواهد شد. میکرونیدلینگ دستگاهی است که در قسمت سر آن تعدادی سوزن بسیار کوچک و تیز وجود دارد چه به صورت همزمان صدها سوراخ کوچک را در پوست به وجود می‌‌آورند. به این ترتیب پوست را تحریک می‌‌کند، به تولید فاکتورهای رشد و سیتوکین‌ها و کلاژن و الاستین بیشتر می پردازد و پوست صورت جوان‌تر به نظر می رسد.

آدرس اينستاگرام دکتر سليماني

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی

پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت یک روش درمانی دیگر است که از نمونه خون بیمار تهیه می‌شود. برای انجام این روش، پزشک اقدام به تهیه نمونه خون می‌کند و پس از انجام مراحل لازم آن را درون دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهد تا تحت سرعت و شرایط خاص خون و مشتقات خونی از یکدیگر جدا شوند. پس از این مرحله پلاسمای غنی از پلاکت به همراه سلول‌های بنیادین و فاکتورهای رشد به پوست تزریق می‌شوند تا علاوه بر افزایش تولید کلاژن و الاستین به جوانسازی پوست نیز کمک کنند.

پیلینگ شیمیایی

در این روش درمانی از اسید برای از بین بردن لایه فوقانی پوست یا لایه‌های دیگر آن استفاده خواهد شد. هدف از انجام این روش کاهش چین و چروک‌ها و خطوط ریز صورت و یکنواخت کردن حجم پوست است. همچنین از پیلینگ شیمیایی برای بهبود جای جوش، درمان انواع خاصی از آکنه، کاهش لکه‌های حاصل از بالا رفتن سن، خطوط تیره پوستی و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود

مرکز پیوند موی بهین، یکی از بهترین کلینیک های کاشت مو در اصفهان است. در این مجموعه مجهز، کاشت ابرو و مو، ریش و سبیل با روشهای مختلف قابل انجام خواهد بود. نتایج کاشت مو در این مرکز به دلیل بکارگیری تجهیزات مدرن و بالا بودن سطح تجربه و دانش پزشک، رضایت بخش و مطلوب می‌باشد.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

چرا پوست پیر میشود؟



نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465