روش انجام و مراقبتهای قبل و بعد میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین شیوه های درمانی برای از بین بردن جای بسیاری از جراحت های پوستی است. همچنین با میکرونیدلینگ میتوان در حد زیادی پوست را وادار به ساخت کلاژن و در نتیجه جوانسازی نمود. جالب است بدانید که این شیوه به عنوان یکی از روش های درمان غیر تهاجمی در نظر گرفته می شود که در سالیان دور به شکل دیگری با همین هدف جوانسازی پوست صورت مورد استفاده قرار می گرفته است. چرا که مصریان در گذشته با استفاده از ماسک های زبر خشن، مانند سنگ مرمر، لایه های مرده پوست را بر می داشتند و در نتیجه راه را برای ساخت و ترمیم مجدد پوست هموار می نمودند.
آیا شما به جوانسازی پوست با روشی غیر تهاجمی، مقرون به صرفه و با کمترین میزان درد نیاز دارید؟! اگر پاسخ شما مثبت است؛ ما به شما میکرونیدلینگ را پیشنهاد میکنیم. شما میتوانید برای انجام میکرونیدلینگ به کلینیک بهین در اصفهان مراجعه نمایید. به منظور دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود؟
در انجام microneedling از دستگاهی با سوزن های کوچک استفاده می شود که در اثر تماس با پوست صورت و وارد کردن مقدار معینی فشار، سوراخ های کوچکی روی پوست صورت ایجاد کرده که با انجام این کار فضا را برای وارد کردن مواد و سرم خاص باز می کند. برای انجام این کار می توان این متد درمانی را به یکی از دو شیوه زیر اجرا کرد:
-
به صورت دستی
در این روش از دستگاهی که درمارولر نام دارد و از یک سری غلتکی همراه با تعداد زیادی سوزن کوچک و نازک که از جنس تیتانیوم هستند تشکیل شده است برای ایجاد حفره هایی با عمق مشخص استفاده می شود. در حال حاضر امکان استفاده از دستگاه های نیدلینگ با جنس های مختلف مانند سیلیکونی، شیشه ای، فلزی و پلیمری و ... در ایران وجود ندارد.
-
با استفاده از دستگاه
در این روش، برای ایجاد منافذ با فاصله معین از یک دستگاهی استفاده می شود که سرعت حرکت آن قابل تنظیم است. بنابراین تعداد منافذی که در این روش بر سطح پوست ایجاد می شوند، به نسبت روش دستی بسیار زیادتر بوده و نتیجه بهتری می دهد.
در هر دو حالت روزنه و زخم های ایجاد شده باعث می شوند که سرم و سایر مواد درمانی وارد منافذ پوست شده تا ترمیم و بازسازی پوست از نو آغاز شود. به همین دلیل معمولا قبلا از انجام این کار، سرمی که از موادی مانند ویتامین C، اسید هیالورونیک و ... تشکیل شده است به روی پوست زده می شود. استفاده از این سرم در تسریع روند و میزان تولید کلاژن و الاستین تاثیر مثبتی داشته و در نتیجه موجب بازسازی و جوانسازی پوست صورت با سرعت بیشتری می شود. این که میزان عمقی وارد شدن سوزن ها در پوست تا چه اندازه باشد، به میزان جراحت پوست و تشخیص پزشک بستگی دارد.
مراقبتهای قبل از میکرونیدلینگ
- قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست محل موردنظر را از هرگونه کرم، لوسیون و مواد آرایشی پاک کنید.
- اگر از داروی خاصی استفاده میکنید یا هر گونه بیماری و ضایعهی پوستی مثل تبخال دارید، قبل از انجام میکرونیدلینگ حتما پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.
- درصورتیکه پیش از این، از روشهای درمانی دیگر برای جوانسازی پوستتان استفاده کردهاید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
- مهمترین نکتهای که قبل از انجام میکرونیدلینگ باید به آن توجه کرد، رعایت موارد بهداشتی است. بهتر است بهجای آرایشگاهها و مراکز زیبایی، میکرونیدلینگ در مطب پزشک یا کلینیکهای تخصصی انجام شود. از بهداشتی بودن و یکبار مصرفبودن سوزنها مطمئن شوید.
استفاده از سوزن (کارتریج) مشترک برای افراد مختلف و حتی استفاده از یک کارتریج برای یک فرد در چند جلسه میتواند به علت کندشدن سوزنها و همچنین آلودگی سبب تخریب بافت و عفونت شود و صدمات جبرانناپذیری برای سلامت فرد ایجاد کند. در سالهای اخیر استفاده از کارتریجهای یکبار مصرف برای انجام میکرونیدلینگ مرسوم شده، اما توجه داشته باشید که فقط استفاده از کارتریج یکبار مصرف، ایمنی و سلامت شما را تضمین نخواهد کرد، زیرا لازمهی انجام یک میکرونیدلینگ ایمن و مطمئن، استفاده از کارتریج استاندارد، استریل و دارای غشای محافظ است تا بههیچعنوان خون، لنف و مایعات بدن از داخل کارتریج به داخل هندپیس نفوذ نکنند.
برای این کار در کارتریجهای استاندارد از نوع خاصی واشر ارتجاعی به نام «ممبران» استفاده میشود که مانع از ترشح و انتقال مواد درمانی، خون و مایعات لنفی از کارتریج به داخل هندپیس میشود. یادتان باشد که در صورت نبودِ غشایِ محافظ در کارتریج و انتقال مایعات به داخل هندپیس احتمال انتقال عفونت و ویروسهای هپاتیت و ایدز به افراد دیگر بهشدت بالا خواهد رفت. به همین دلیل درصورتیکه داخل کارتریجها بهجای «ممبران پلاستیکی»، فنر فلزی مشاهده کردید باید بدانید که این کارتریج ایزوله نبوده و بههیچوجه ایمن نیست.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک روش جوانسازی و درمانی با دورهی نقاهت کوتاه است، اما رعایت برخی نکات به بهبود سریعتر پوست بعد از انجام میکرونیدلینگ کمک میکند.
- بعد از انجام میکرونیدلینگ پوست دچار التهاب و سرخی و گاهی کبودی میشود. اگرچه این التهاب در مدت زمان اندکی (۱۲ تا ۴۸ ساعت) بهبود پیدا میکند، بهتر است با دستزدن به پوست، آن را تحریک نکنید. خوردن میوههایی مثل آناناس به تسریع درمان التهاب و درمان کبودی پوست کمک میکند.
- برای کاهش التهاب و قرمزی پوست بههیچوجه از داروهای ضدالتهاب مثل ادویل یا ایپوبروفن استفاده نکنید و اجازه بدهید مراحل بهبود روند طبیعیاش را طی کند.
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ حمام نکنید، از ورزش و کارهایی که سبب تعریق پوست میشود اجتناب کنید و حداقل سه تا ده روز بعد از میکرونیدلینگ از ماندن زیر آفتاب جز در موارد ضروری اجتناب کنید.
- اگر مجبور به حضور در خارج از منزل هستید، حتما از بهترین کرم ضد آفتاب مناسب پوست خودتان که حاوی زینک باشد، استفاده کنید.
- اگر بعد از میکرونیدلینگ پوست صورتتان پوستهپوسته شد، بههیچوجه آنها را دستکاری نکنید و برای بهبود از کرمهای مرطوبکننده استفاده کنید.
- بهتر است ۲ تا ۳ روز از محصولات اسید گلیکولیک ،رتینول ومواد حاوی اسید یا فعالکننده استفاده نکنید.
کاربردها و مزایای میکرونیدلینگ:
میکرونیدلینگ باعث ترمیم خیلی از ضایعات پوستی مثل:
- بهبود منافذ باز پوست(کاهش اندازه روزنههای پوست)
- میکرونیدلینگ جهت بهبود اسکار هایی که در اثر آکنه ،سوختگی یا جراحی ایجاد شده اند.
- میکرونیدلینگ جهت درمان استریا (ترک های ناشی از چاقی یا بارداری) : به دلیل چاقی،لاغری و یا حاملگی فشار شدیدی به پوست وارد می شود و باعث به وجود آمدن ترک پوستی می شود، با استفاده از میکرونیدلینگ می توان تا حد زیادی این حالت پوست را بهبود بخشید.
- میکرونیدلینگ صورت جهت درمان جای جوش و آکنه و رفع تیرگی پوست : برای از بین بردن جای جوش می بایست از تکنیک ترمیم سازی مجدد استفاده نمود و این کار توسط میکرونیدلینگ قابل انجام است.
- میکرونیدلینگ جهت بهبود چروک های سطحی : بیشترین استفاده از میکرونیدلینگ در جهت رفع چین و چروک صورت است .با گذشت زمان و بالا رفتن سن تولید کلاژن در پوست کاهش پیدا می کند و موجب ظهور چروک می شود.با استفاده از میکرونیدلینگ و مواد مغذی که در حین کار به پوست تزریق می شود موجب تولید کلاژن و بهبود چین و چروک می شود.
- میکرونیدلینگ را می توان در نقاط حساس پوست مانند بینی، گردن، دور چشم و …نیز استفاده کرد.
- هزینه میکرونیدلینگ در مقایسه با روش های جوانسازی دیگر (مانند: لیزر) کمتر بوده و قابل استفاده برای هر رنگ پوستی می باشد.
- میکرونیدلینگ برای درمان ریزش مو و کمک برای رشد مجدد موها: با توجه به این که این روش تاثیر مثبتی در جوانسازی پوست و تحریک فاکتور های رشد داشته ،به همین دلیل از این روش برای موارد دیگر نیز استفاده شد و تجربه ای که طی این سال ها با این روش برای افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو به دست آمده مثبت بوده و خواهان زیادی داشته. میکرونیدلینگ باعث افزایش خونرسانی به پوست شده و با رسیدن مواد مغذی به ناحیه موردنظر سبب رشد مجدد مو می شود.
- میکرونیدلینگ برای رشد ابرو: برای بهبودی کم پشتی ابرو ها و همچنین جلوگیری از ریزش آنها نیز می توان از روش میکرونیدلینگ استفاده نمود .این روش هیچ عارضه ای بر روی پوست ابرو باقی نمیگذارد.لازم به ذکر است که به دلیل نزدیکی به چشم و حساس بودن کار، انجام دادن آن را حتما به پزشک کاربلد و با تجربه بسپارید.برای اینکار باید از دستگاه و سوزن های استاندارد استفاده کرد در غیر این صورت پوست بیمار دچار عوارضی خواهد شد که آزار دهنده وخطرناک است.
- رفع خط خنده
- افزایش قوام و استحکام پوست
سوزن هایی که در کارتریج دستگاه تعبیه شده از نظر استاندارد باید کاملا قابل نفوذ و خوب باشند که باعث ایجاد ضایعات اضافی روی سطح پوست نشود.
عوارض میکرونیدلینگ :
- بعد از میکرونیدلینگ ممکن است قرمزی ،التهاب و ورم خفیف در ناحیه به وجود بیاد که این موضوع عادی است و جای نگرانی نیست.یک تا دو هفته پس از میکرونیدلینگ پوست نرمتر و شفافتر شده اما ماه بعد اثر کامل این درمان مشهود میگردد.
- به وجود آمدن حساسیت های پوستی (قبل از اقدام به میکرونیدلینگ حتما حساسیت های پوستی خود را با دکتر مطرح کنید)
- تیره شدن پوست ( در صورتی ایجاد می شود که میزان فشار وارد شده به پوست مناسب نباشد،بنابراین حتما باید انجام این کار توسط پزشک انجام شود.)
- عفونت پس از عمل:
کانالهای ریزی که روی پوست در اثر سوزن ایجادشدهاند ظرف مدت یک ساعت بسته میشوند،میکرونیدلینگ تحت شرایط کلینیک انجام میشود بنابراین بروز عفونت پس از عمل بعید است. افرادی که این عمل را در آرایشگاهها انجام میدهند ممکن است با مشکلات زیادی ازجمله عفونت مواجه شوند.
چه افرادی نمی توانند میکرونیدلینگ را انجام دهند؟
کسانی که زخم، بریدگی و یا خراشیدگیهای باز بر روی پوست خود دارند نمی توانند میکرونیدلینگ انجام دهند.
- کسانی که در یک سال گذشته پرتو درمانی داشته اند نباید میکرونیدلینگ انجام دهند.
- کسانی که عفونت و یا تبخال دارند .
- خانم های باردار و شیرده.
- کسانی که زخم هایشان دیر بهبود پیدا می کند .
- کسانی که دیابت دارند.
- کسانی که هموفیلی هستند و از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین استفاده می کنند.
اگر از فقدان موهای خود رنج میبرید، میتوانید با پیوند مو مشکل خود را حل کنید. بزرگترین مزیت پیوند مو این است که فرد اعتماد به نفس خود را بازمییابد. در کلینیک بهین اصفهان از بهترین روشهای کاشت و پیوند مو بهره گرفته شده است تا نتایجی رضایت بخش و شگفت انگیز برایتان به ارمغان آید. در این مرکز از روشهای کاشت مو شامل پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) برای ایجاد نتیجهای طبیعی استفاده میشود. مورد قابل ذکر آن است که شما میتوانید بر اساس میل خود موهای پیوند یافته را حفظ کنید، آنها را رنگ کنید، مواد آرایشی بزنید، بشویید و با هر مدل مویی آراسته کنید. به منظور دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
کاربردهای درمانی و زیبایی لیزر دی اکسید کربن
هایفو برای لیفت صورت و جوانسازی پوست
لیفت شقیقه با ژل چگونه انجام میشود؟
افتادگی گوشه های لب چگونه رفع میشود؟
چگونه بعد از مزونیدلینگ از پوست خود مراقبت کنیم؟
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .