آیا افراد دیابتی می توانند کاشت مو را انجام دهند؟
کاشت مو در افراد دیابتی مانند افراد سالم نیست. چالشها و مشکلات زیادی وجود دارد که باید درنظر گرفته شود تا عمل کاشت مو قابل انجام باشد. چالش مهم اول، کنترل قند خون و سطح انسولین در بدن فرد میباشد. مشکل دوم نیز پایین بودن سرعت بهبود زخم و طولانی بودن دوره بهبود در پوست سر است.
از سوی دیگر افراد دیابتی به دلاسل مختلفی دچار ریزش مو خواهند شد که این امر کاشت مو برای آنها را با مشکل مواجه خواهد کرد. با این وجود با نظارت جراح و نوع دیابت فرد که از نوع یک باشد یا نوع دو، میتوان روشهای مختلف کاشت مو را به کار گرفت.
بسیاری افراد در مورد کاشت مو و دیابت از ما سوال کرده بودند که در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت. دیابت بیماری پیچیدهای است که شیوه زندگی فرد را کاملاً تغییر میدهد. گاهی اوقات ریزش مو به دلیل دیابت رخ میدهد و گاهی اوقات هم ربطی به دیابت ندارد و مستقلاً اتفاق میافتد. در هر دو صورت میتوان کاشت مو را برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام داد. اما اول از همه باید سطح قند خون فرد باید تحت کنترل باشد. از آنجایی که سلامت شما نباید در طول درمان و پس از آن به خطر بیفتد بنابراین باید همه عوامل و عوارض درمان کاملاً تحت کنترل باشد. نباید عمل کاشت مو را برای بیماران دیابتی نوع ۱ که هر روز برای کنترل قند خون خود انسولین میزنند، انجام داد.
اگر از فقدان موهای خود رنج میبرید، میتوانید با پیوند مو مشکل خود را حل کنید. بزرگترین مزیت پیوند مو این است که فرد اعتماد به نفس خود را بازمییابد. در کلینیک بهین اصفهان از بهترین روشهای کاشت و پیوند مو بهره گرفته شده است تا نتایجی رضایت بخش و شگفت انگیز برایتان به ارمغان آید. در این مرکز از روشهای کاشت مو شامل پیوند واحد فولیکولی (FUT) و استخراج واحد فولیکولی (FUE) برای ایجاد نتیجهای طبیعی استفاده میشود. مورد قابل ذکر آن است که شما میتوانید بر اساس میل خود موهای پیوند یافته را حفظ کنید، آنها را رنگ کنید، مواد آرایشی بزنید، بشویید و با هر مدل مویی آراسته کنید. به منظور دریافت مشاوره و یا رزرو نوبت می توانید با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
ریزش مو و دیابت
ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به دو شکل مختلف رخ میدهد. یک نوع ریزش مو در افراد دیابتی به دلیل بد عمل کردن هورمون آندروژن اتفاق میافتد، بنابراین این ریزش مو بر پایه مشکلات هورمونی است. انواع هورمونهای موجود در بدن تحت کنترل سیستم اکدوکرین هستند. افزایش و کاهش کنترل نشده سطح قند خون در دیابت باعث اختلال در فرآیند هورمونهای آندروژن میشود که این مستقیماً بر روی سلامت موها تاثیر میگذارد. به همین دلیل است که اکثر افراد دیابتی دچار ریزش مو میشوند و سلامت موهایشان دچار مشکل میشود.
افزایش قند خون باعث میشود که رنگدانه هموگلوبین، گلیکوزیلاته شود.
دلیل دیگر ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت به دلیل مشکلات گردش خون است. رنگدانه هموگلوبین موجود در سلولهای قرمز خون که حاوی آهن است، اُکسیژن را با خود به همه نواحی بدن حمل میکند. افزایش قند خون باعث میشود که رنگدانه هموگلوبین، گلیکوزیلاته شود. تغییر شکل رنگدانه باعث میشود که در مویرگها گیر بیفتد. زمانی که اُکسیژن حمل شده توسط هموگلوبین در رگها گیر میکند، هم سلول میمیرد و هم بافتی که اُکسیژن به آن نرسیده است. زمانی که این وضعیت در سلولهای فولیکول مو اتفاق میافتد، مرگ فولیکول مو رخ میدهد و موها دچار ریزش میشوند.
کاشت مو در کدام دسته از بیماران دیابتی امکانپذیر است؟
افرادی که سابقه دیابت در خانواده خود را دارند ولی برای کنترل قند خون خود نیاز به مصرف انسولین ندارند. این بیماران کاندید مناسبی برای عمل کاشت مو در افراد دیابتی هستند.
بیماران دیابتی که با استفاده از رژیم و بدون استفاده از دارو، قند خون خود را کنترل میکنند. این افراد نیز میتوانند از عمل کاشت مو برای درمان طاسی یا کم مویی خود استفاده کنند.
لازم به ذکر است که عمل کاشت مو برای دو دسته از بیماران دیابتی به هیچ عنوان امکان پذیر نیست. این دو دسته عبارتند از:
- بیماران دیابتی نوع a/3 که برای کنترل قند خون خود، علاوه بر دارو نیاز به استفاده از انسولین هم دارند. این افراد به هیچ عنوان نمیتوانند عمل کاشت مو را انجام دهند.
- بیماران دیابتی نوع b/3 که حتی با رعایت موارد بالا نیز قادر به کنترل بیماری خود نیستند.
باید و نبایدهای کاشت مو در افراد دیابتی
- برای کاشت مو افراد دیابتی به روش FIT میزان قند خون بیمار، از یک روز قبل از عمل تا ۲۰ روز بعد از آن باید نرمال باشد.
- برای کاشت مو افراد دیابتی به روش FUE میزان قند خون بیمار، از یک روز قبل از عمل تا 7 روز بعد از آن باید نرمال باشد.
- کاشت مو در افرادی که بیماری آنها قابل کنترل نیست، امری بسیار خطرناک است. در این از بیماران میتوان از روش ترمیم مو به جای کاشت مو استفاده کرد.
- ۴ الی ۶ ساعت زمانی است که برای انجام عمل کاشت مو در نظر گرفته میشود. این موضوع باعث ضعف و استرس در بیماران دیابتی میشود که این امر سطح گلوکوژن، هورمون رشد و کورتیزول را بالا میبرد.
- در حین عمل به دلایل میزان نوسان قند خون در بین بیماران دیابتی، برای جلوگیری از خطرات پیش آمده برای بیمار، باید مرتب قند خون آنها چک شود.
- میزان انسولین تزریق شده در حین عمل نیز بسیار حائز اهمیت است. باید دقت داشت که فرد در حین عمل دچار افت قند خون نشود.
- کالگوس نیز حتما باید زیر نظر جراح تزریق شود.
با توجه به موارد ذکر شده عمل کاشت مو در افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند (کنترل بیماری بدون انسولین)، با چالشهای کمتری همراه است. در حالی که در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ (کنترل بیماری با انسولین) انجام عمل کاشت مو با مخاطرات بیشتری همراه است و معمولا توصیه نمیشود. به همین دلیل جهت کم مویی در بیماران دیابت نوع ۲ مدل FUE, SUT & FIT و در بیماران دیابت نوع ۱ مدل ترمیم مو پیشنهاد میشود. در ادامه مقاله، شرح مختصری از نحوه انجام این روشها آورده شده است.
کاشت مو در افراد مبتلا به دیابت نوع اول
در بیماران مبتلا به دیابت نوع اول کنترل گلوکز خون و بهبود زخمها، یکی از مشکلات پیش روی جراح محسوب میشود. به همین دلیل جراح قبل از انجام عمل کاشت مو باید مکررا رژیم غذایی و داروهای بیمار را کنترل کند. همچنین در حین عمل بهصورت مداوم باید سطح گلوکز خون چک شود. پس از عمل نیز بیمار نیاز به مراقبتهای ویژه بخصوص در اندازهگیری سطح گلوکز خون دارد.
کاشت مو برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم
در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ اگر سطح گلوکز خون کنترل شود، مشکلی در حین عمل پیش نمیآید. به همین دلیل کاشت مو در این افراد عملی ایمن محسوب میشود. به همین دلیل از روشهای مختلف مانند کاشت مو قابل استفاده هستند.
کاشت ابرو در کلینیک بهین اصفهان با مطلوب ترین نتایج و مناسب ترین قیمت انجام میشود. شما میتوانید جهت هماهنگی یا کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
بهترین روش های کاشت موی طبیعی کدامند؟
پیوند مو چیست؟
کاشت مو به روشهای FIT و FUT
کاشت مو چقدر طول می کشد؟
نگهداری از فولیکول های کاشته شده پس از پیوند مو
نظرات کاربران درباره این مطلب :ابوالقاسم عبدالهيان [ 1402-01-06 ]
سلام ودرود مشاوره در مورد کاشت مو میخواستم ممنون از لطف شما
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .