ریزش سکه ای ریش آقایان به چه علت است؟
ریزش سکه ای ریش آقایان یا آلوپسی باربا یا آلوپسی ریش یک بیماری خود ایمنی است که روی موی صورت تأثیر میگذارد. آلوپسی باربا زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن، فولیکول مو را به عنوان عامل خارجی یا مهاجم می شناسد و به آن حمله میکند. حمله سیستم ایمنی به فولیکول مو ریش به تدریج باعث کوچک و ضعیف شدن فولیکولهای مو و ریزش موی صورت به صورت سکه ای می شود. آلوپسی باربارا شباهت زیادی به آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای در سر دارد با این تفاوت که سیستم ایمنی بدن به جای فولیکول موهای سر به فولیکول موهای ریش صورت حمله میکند.آلوپسی ریش در گونه ها، چانه، گردن یا اطراف لب بالایی مشاهده می شود. آلوپسی ریش میتواند باعث ریزش موی ریش به طور کامل شود که البته بسیار نادر است. برای درمان ریزش سکه ای ریش باید دلیل این ریزش تشخیص داده شود. در خصوص درمان آلوپسی باربا در حال حاضر هیچ درمان به خصوصی وجود ندارد. تنها میتوان علائم بیماری را درمان و مدیریت کرد. گاهی اوقات با روشهای درمانی ممکن است آلوپسی باربا را موقتاً متوقف کرد تا موها مجدداً کمی رشد کنند. در آلوپسی باربا هدف از درمان، جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به فولیکولهای مو و تحریک رشد موهای صورت است.
شما میتوانید برای بهترین کاشت ریش و سبیل در اصفهان به کلینیک تخصصی کاشت موی بهین مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علت ریزش سکه ای ریش مردان
متخصصان علت اصلی ریزش سکه ای ریش را نمی دانند؛ ولی عوامل زیر می تواند عامل تحریک ریزش سکه ای ریش صورت شود:
- بیماریهای خود ایمنی: ابتلا به بیماری های خودایمنی از جمله پسوریازیس، دیابت نوع 1، لوپوس و ویتیلیگو احتمال ابتلا به آلوپسی باربارا را افزایش میدهد.
- سابقه خانوادگی بیماریهای خود ایمنی: اگر یکی از اعضای خانواده شما به بیماریهای خودایمنی مبتلا باشد احتمال بروز آلوپسی باربارا در شما افزایش پیدا میکند.
- عوامل ژنتیکی: ریزش سکه ای ریش در مردان بیشتر در افراد مبتلا به آسم، آلرژی یا انواع دیگر آلوپسی یا افرادی که خانواده شان به این مشکلات گرفتار هستند، دیده می شود.
- استرس و تروما: با وجودی که این نظریه هنوز اثبات نشده است؛ ولی محققان فکر میکنند که ریزش سکه ای ریش در مردان میتواند توسط یک عامل محیطی مثل استرس و تروما ایجاد شود.
علائم ریزش سکه ای ریش
ریزش ریش ممکن است به شکل ناگهانی در طول چند روز بروز کند یا این اتفاق در طول چند هفته صورت گیرد. لکههای ریزش ریش به صورت اشکال مدور ظاهر میشوند. در هنگام از دست دادن موی صورت احتمال بروز خارش و درد در پوست وجود دارد. به طور معمول، پوست قابل مشاهده صیقلی میشود، اگرچه ممکن است در لمس، زبر احساس گردد. برخی از افراد دچار سرخی، آزردگی و التهاب در نقاط دچار ریزش میشوند. گاهی اوقات احتمال رویش موهای نازک در قسمت انتهایی محدوده دچار ریزش و اطراف آن وجود دارد.
تشخیص ریزش سکه ای ریش
پزشک ممکن است بتواند به سادگی و با نگاه کردن به میزان ریزش موی شما و بررسی چند نمونه از تار مو در زیر میکروسکوپ این بیماری را تشخیص دهد. پزشک شما احتمالاً یک آزمایش نمونه برداری تجویز می کند تا امکان ابتلا به سایر بیماری هایی که باعث ریزش مو می شوند از جمله عفونت های قارچی مانند کینه کاپیتیس را رد کند. اگر پزشک به سایر بیماری های خودایمنی مشکوک باشد، آزمایش خون تجویز می کند. نوع آزمایش خون به اختلال خاصی مربوط است که پزشک به آن مشکوک شده است. پزشک احتمالاً آزمایش هایی برای بررسی وجود یک یا چند آنتی بادی غیرطبیعی تجویز می کند. اگر این آنتی بادی ها در خون شما یافت شوند، ممکن است به معنی ابتلا به یک بیماری خودایمنی باشد. بر اساس نتایج آزمایش، امکان دارد پزشک آزمایشات بیشتری برای رد سایر بیماری های احتمالی مثل اختلال تیروئید یا عدم تعادل هورمونی تجویز کند.
درمان ریزش سکه ای ریش
درمان با داروهای موضعی
داروها بخش مهمی از درمان ریزش موی صورت را تشکیل میدهند. چندین داروی مختلف را میتوان برای درمان ریزش موی ریش استفاده کرد. از جمله این داروها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کورتیکواستروئیدها: اینها داروها ضدالتهابی هستند که برای سرکوب سیستم ایمنی استفاده میشوند. معمولاً آنها بهصورت موضعی یا تزریقی مورد استفاده قرار میگیرند و موجب کاهش حمله سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو خواهند شد. این داروها اختصاصی برای درمان آلوپسی باربا مدنظر قرار میگیرند.
- ماینوکسیدیل (روگین): این یک داروی موضعی است که برای درمان آلوپسی یا طاسی استفاده میشود. برای تمام الگوهای ژنتیکی ریزش مو، هم در مردان و هم در زنان این دارو مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان آن را بهعنوان یکی از اصلیترین درمانهای دارویی ریزش مو در نظر گرفت. برای مصرف باید دو بار در روز، دارو بهصورت مایع یا کف روی ناحیه آسیبدیده اعمال شود. معمولاً نتایج بعد از سه ماه قابل مشاهده است. این دارو برای ریزش ریش با سایر دلایل مانند شیمی درمانی و عفونت های پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.
- دیفن سیپرون (DPCP): این دارو را میتوان روی لکه های طاس (لکه های سکهای ریزش ریش) اعمال کرد. استفاده از این داروی موضعی باعث بروز یک واکنش آلرژیک میشود که با قرمزی، تورم و خارش پوست همراه است. تصور میشود که این دارو هم سیستم ایمنی را فریب میدهد تا گلبول های سفید خون را به سطح پوست بفرستد و بهاینترتیب التهاب را کاهش دهد. در نتیجه این ترفند میتواند فولیکول های مو را فعال نگه دارد و مانع ریزش ریش شود. دسترسی به نتایج مطلوب ممکن است تا سه ماه طول بکشد.
- آنترالین: این یک کرم موضعی یا پماد است که اغلب برای درمان پسوریازیس استفاده میشود. ماده قیر مانند موجود در این دارو یکبار در روز روی لکه های بدون مو قرار میگیرد و به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت باقی میماند. این دارو پوست را تحریک میکند و باعث رشد مجدد موهای صورت میشود. نتایج معمولاً در عرض ۸ تا ۱۲ هفته قابل مشاهده است.
- ایمونوتراپی: روش درمانی دیگری که برای درمان ریزش ریش مورد استفاده قرار میگیرد، ایمونوتراپی نام دارد. ایمونوتراپی موضعی تکنیکی است که در آن از یک ماده شیمیایی مانند دیفن سیپرون روی پوست استفاده میشود تا باعث ایجاد بثورات آلرژیک در بخش های آسیب دیده پوست شود. این ترکیب و واکنش های ایجاد شده به دنبال مصرف آن، ممکناست در عرض شش ماه باعث رشد موهای جدید شود. با این حال برای حفظ رشد مجدد موهای صورت باید درمان را ادامه داد.
- درمان تزریقی: تزریق استروئید یک گزینه رایج برای آلوپسی خفیف و تکهتکه در مردان است. از این روش برای کمک به رشد مجدد مو در نقاط طاسشده استفاده میشود. در این روش، سوزن های ریز استروئیدی را به پوست نواحی آسیب دیده تزریق میکنند. برای رشد مجدد موهای صورت، درمان باید هر یک تا دو ماه یک بار تکرار شود. نکته مهم در خصوص استفاده از این روش برای درمان ریزش ریش این است که این روش از ریزش موهای جدید جلوگیری نمیکند.
نوردرمانی
نوردرمانی، فتوشیمیدرمانی یا فتوتراپی نامیده میشود. این یک نوع پرتودرمانی است که از ترکیبی از یک داروی خوراکی به نام پسورالن و نور UV برای درمان ریزش موی صورت استفاده میکند. تأثیر این درمان در کنار درمانهای مکمل قابلتوجه است.
مزوتراپی
مزوتراپی مو یکی از روشهای درمان ریزش مو است که به رشد مجدد موها هم کمک میکند. اساساً این روش درمانی مؤثر برای کمک به رشد موهای سر مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما میتوان از این روش برای درمان ریزش موی صورت هم کمک گرفت. درمان با مزوتراپی برای رویش مجدد ریشها برای آقایان مدنظر قرار میگیرد. معمولاً درصورتیکه موهای صورت بهصورت نامنظم و پراکنده رشدکردهباشند یا این که رشد آنها بسیار کم و ضعیفباشد، از مزوتراپی ریش و سبیل استفاده میکنند. متدهای متفاوتی برای اجرای تکنیک درمانی مزوتراپی مورد استفاده قرار میگیرد. بر اساس الگوی ریزش ریش و میزان این ریزش، از کوکتلهای درمانی متفاوتی استفاده میشود. کوکتلهای آلوپاتیک مورداستفاده در مزوتراپی موها، معمولاً حاوی ویتامینهای مختلف، انواع مواد معدنی، الاستین، کلاژن، ترکیبات گشادکننده عروق و سایر اجزای فعال هستند.
پی آر پی
این نوع درمان در چند مرحله انجام میشود و در ابتدای آن نمونه خون از خود فرد متقاضی دریافت میشود و سپس گلبول های قرمز و پلاکتها توسط دستگاه سانترفیوژ از هم جدا میشوند. در مرحله نهایی پلاکتها در محل هایی که دچار ریزش مو شدهاند، تزریق میشود. تزریق پی آر پی باعث تحریک فولیکولهای مو شده و مجدداً بازیابی می شوند. برای انجام پی آر پی نیازی به بیهوشی یا بیحسی وجود ندارد و در صورت تمایل میتوان از حداقل بیحسی استفاده کرد. این درمان دو سال طول خواهد کشید و نیاز است در دو یا سه جلسه تمدید شود. رشد موی جدید بعد از شش ماه از اولین تزریق قابل مشاهده میباشد.
کاشت مو
کاشت موی صورت همان روش کاشت موی سر معمولی است. پیوندها با برداشتن فولیکولهای سالم از محل اهداکننده انجام میشود. به طور کلی جراحان ناحیه اهداکننده را از پشت سر بیمار انتخاب میکنند تا اطمینان حاصل کنند که فولیکولهای موی جمع شده شبیه به موهای صورت خود بیمار است. سپس برشهایی در محلهای گیرنده ایجاد میشود و فولیکولهای سالم برداشت شده به صورت جداگانه وارد پوست میشوند. این فرایند بارها تکرار میشود تا نتیجهای طبیعی و متناسب حاصل شود.
شما میتوانید برای تزریق ژل برای رفع خطوط ماریونت یا غم به کلینیک بهین در اصفهان مراجعه نمایید. این مرکز با سالها تجربه در زمینه های مختلف پوست، کاشت مو ، زیبایی و لیزر میتواند نتایج بسیار درخشانی را به شما ارائه نماید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
انواع بیماری آلوپسی
راهکارهای درمان ریزش مو بعد از کرونا
ریزش مو سکه ای چگونه است و چه علتی دارد؟
بهترین داروهای درمان ریزش موی سر چیست؟
کربوکسی تراپی مو روش موثر درمان ریزش
نظرات کاربران درباره این مطلب :مطهره صانعی [ 1402-08-27 ]
سلام من پسری 22 ساله هستم که در دوران خدمت ریزش سکه ایی ریش داشتم و وقتی دکتر منو معاینه کرد گفت که قارچ دارم و همین قارچ رو روی سرم هم داشتم البته استرس زیاد در دوران خدمت و بعد درگیری با خانواده خیلی داشتم
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .