علت ایجاد کک و مک روی دست
پوست بدن به ویژه در ناحیه صورت و دست ها از اعضای مهم بدن است که از میزان حساسیت بالایی برخوردار بوده و به لحاظ درونی و بیرونی آسیب پذیر است. پوست از سلولهایی ساخته شدهاست که ملانوسیت نامیده میشوند و رنگدانه ملانین را میسازند. ملانین به حفاظت پوست در برابر اشعههای ماوراءبنفش خورشید کمک میکند. کک و مک عموماً در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید روی پوست افرادی ایجاد میشود که از نظر ژنتیک و ارثی مستعد ابتلا به این عارضه پوستی هستند. کک و مکها تجمعات ملانینی روی لایه خارجی پوست هستند. کک و مک به لکههای کوچک، صاف، قهوهای رنگ و دایرهای شکلی گفته میشود که معمولاً اندکی تیرهتر از پوست اطراف هستند. بیشتر لک ها در معرض نور آفتاب در قسمت هایی مثل صورت، گردن، ساعد و پشت دست ها ایجاد می شوند. داشتن موی بور یا قرمز رنگ، پوست و یا چشم روشن احتمال ایجاد کک و مک را افزایش میدهد. تون پوستی غیریکنواخت و کک و مکها پوست را خستهتر و پیرتر نشان میدهد، به همین دلیل بسیاری برای بازیابی پوستی درخشان و جوان در جستجوی راهکاری برای درمان و از بین بردن کک و مک هستند.
علت کک و مک روی دست
- افزایش سن
- التهابات پوستی مانند جوش و آکنه
- جای نیش، زخم و بریدگی
- محصولات پوستی قوی یا نامناسب
- تغییرات هورمونی دوران بارداری یا یائسگی
- قرار گرفتن در معرض نور خورشید
- زمینه ارثی
- مصرف برخی از داروها
- مشکلات کبدی
توصیه می شود برای تشخیص و رفع مشکلات و بیماری های پوستی ، همچنین روشهای مراقبت تخصصی از پوست ، به پزشکان پوست و مو مراجعه نمایید. دکتر محسن سلیمانی در اصفهان می توانند در این زمینه به شما مشاوره داده و کمک نمایند. لطفا جهت کسب اطلاعات کامل در این زمینه و رزرو نوبت، با شماره تلفن 36290689 - 031 تماس حاصل فرمایید.
علائم کک و مک روی دست
هیچ نشانه یا علامت خاصی از کک و مک به جز نقاط قابل مشاهده وجود ندارد. کک و مک را میتوان بر اساس اندازه و رنگ آنها به دو نوع تقسیم کرد. اگر این عارضه به صورت لکههای مایل به قرمز یا قهوهای و با اندازهای پهنتر است، اغلب در تابستان اتفاق میافتد و در زمستان محو میگردد. فردی که دارای رنگ پوست روشنتر است بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از کک و مک قرار دارد.
افراد در معرض کک و مک روی دست
افراد در هر سن، جنسیت و نژادی ممکن است دچار این لکه های پوستی روی دست و بدن خود شوند. با این حال لکه های پیری در افرادی که عوامل خطر خاصی دارند بیشتر دیده می شود. این افراد شامل:
- افراد بالای 40 سال
- داشتن پوستی روشن
- داشتن سابقه قرار گیری در معرض آفتاب
- داشتن سابقه استفاده مکرر از تجهیزات برنزه کننده
انواع کک و مک
کک و مک ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند.
- نوع متوالی از آنها که برای افراد زیادی اتفاق می افتد و ناشی از نور خورشید است و بیشتر روی صورت، پشت دست ها و بالاتنه به وجود می آید. کسانی که رنگ پوست و موی روشنی دارند سریع تر از بقیه دچار این عارضه می گردند.
- نوع دیگر آن لک های قهوه ای رنگی هستند که در بزرگسالی (40 سالگی به بعد) ایجاد می شوند. هر دو نوع آن ممکن است از نظر ظاهری مشابه یکدیگر باشند؛ اما از نظر گسترش و پراکندگی با هم متفاوت هستند. شرایط محیط زندگی و ژنتیک فرد احتمال افزایش یا کاهش کک و مک را تغییر می دهد. در بعضی افراد ژن خاصی معروف به MC1R وجود دارد که خود به خود در بدن تولید ملانین را تغییر می دهد و موجب بروز این عارضه می شود. این ژن بر روی همه افراد یکسان عمل نمی کند.
تشخیص کک و مک روی دست
پزشکان، با معاینهی چشمی میتوانند لکه های پیری را شناسایی کنند. آنها ممکن است از درماتوسکوپ نیز استفاده کنند. این وسیله، نوعی ابزار بزرگنمایی دستی بوده که متخصصان برای معاینهی پوست از آن استفاده میکنند. در بعضی از موارد، ممکن است تمایز بین لکه های پیری و ملانوما (نوعی سرطان پوست که در سلولهای حاوی رنگدانه ایجاد میشود) دشوار باشد. اگر پزشک در این مورد مطمئن نباشد، ممکن است بیوپسی پوستی انجام دهد که شامل گرفتن نمونهی کوچکی از پوست آسیب دیده و ارسال آن به آزمایشگاه است.
درمان کک و مک روی دست
کرمهای موضعی
اولین راهکار برای درمان لکه های قهوه ای روی دست و دیگر نقاط بدن استفاده از کرمهای موضعی است که بدون نسخه به فروش میرسند. معمولاً کرمهای رتینوئید حاوی مقادیر زیادی ویتامین A بوده و به بهبود و درمان کک و مک روی پوست صورت کمک میکنند. در واقع ثابت شده که رتینوئیدها اشعه فرابنفش نور خورشید را به خود جذب کرده و از این طریق خاصیت ضدآفتابی دارند. در نتیجه استفاده از این کرمها میتواند در پیشگیری از ایجاد لکههای جدید پوستی مؤثر باشد. علاوه بر رتینوئیدها، هیدروکینون هم دارای استاندارد طلایی از بین بردن لکه های قهوه ای پوست است. شما میتوانید هیدروکینون 2 درصد را بدون نسخه پزشک تهیه کنید. بسته به شدت لکههای تیره پوست شما باید از هیدروکینون به مدت دو تا 12 هفته استفاده کنید تا نتیجه مطلوب بگیرید.
لایهبرداری با مواد شیمیایی
لایه برداری با مواد شیمیایی یک روش بسیار کارآمد برای درمان لک صورت و برطرف کردن کک و مک و خال های پوست است. در این روش، ابتدا ماده مورد استفاده برای لایهبرداری با غلظت بیشتری بر روی کک و مکها مالیده میشود و در مرحله بعد تمام سطح پوست به طور یکنواخت با این ماده پوشانده میشود. به این ترتیب، اثر درمانی ماده لایهبردار در بهبود ساختار پوست و کم رنگ کردن یا رفع کامل کک و مکها مشاهده خواهد شد.
لیزر درمانی
یکی از روشهای مؤثر برای درمان لکه های قهوه ای روی دست لیزردرمانی است. در لیزردرمانی لکه های قهوه ای پشت دست و یا روی صورت شما مورد هدف لیزر قرار میگیرند و به مرور از بین میروند. روشهای مختلفی برای لیزر لکه های پوستی وجود دارد، مانند ای پی ال و یا تابش خنک. استفاده از هرکدام از این روشها به شدت و محل لکهها و تشخیص پزشک شما بستگی دارد؛ اما به هر حال بهتر است جلسات لیزر با فاصله 3 تا 4 هفتهای انجام شود. همچنین بهترین زمان برای لیزردرمانی فصل پاییز و تابستان است که به دلیل تابش کمتر نور خورشید، مراقبتهای بعد از لیزر شامل استفاده از کرمهای ترمیم کننده، کرمهای ضدالتهاب و کرم ضد آفتاب راحتتر خواهد بود.
یک از روشهای موثر برای جوانسازی پوست و رفع سیاهی اطراف چشم ، پی آر پی است که با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت خون ، توسط دکتر محسن سلیمانی در اصفهان انجام می شود. شما می توانید جهت آگاهی بیشتر در ارتباط با مزتراپی زیر چشم و هماهنگی با مطب دکتر سلیمانی از طریق تماس با شماره تلفن 36290689 - 031 اقدام فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .