چرا بعد از لیزر موها دوباره رشد می کند؟
حذف موهای زائد، یکی از مواردی است که افراد برای حفظ نظافت شخصی، داشتن ظاهری آراسته تر آن را انجام می دهند. لیزر موهای زائد، روشی برای کاهش و رفع موهای زائد بدن است که پس از پایان دوره آن پوستی صاف و بی مو خواهید داشت. در هر جلسه لیزر موهای زائد بدن، حدود ۱۵ درصد موها در حالت آناژن از بین میروند. این روند تا زمانی که همه موها از بین برود ادامه خواهد داشت. بعد از تکمیل جلسات حدود ۹۰ درصد موهای زائد بدن از بین میرود. با توجه به این که لیزر روشی دائمی برای از بین بردن موهای زائد است، احتمال رویش مجدد موهای زائد پس از لیزر بسیار کم می باشد؛ اما در برخی موارد وجود شرایطی چون بیماری، اختلالات هورمونی و … ممکن است که باعث رویش مجدد موهای زائد بشود. معمولاً پزشکان توصیه میکنند که هر ۶ ماه یکبار یا هر یک سال یکبار جلسه ترمیم لیزر را انجام دهید. این جلسات به دائمی بودن و از بین رفتن موهای زائد بدن کمک بسیاری میکنند.
علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر
از بین نرفتن کامل فولیکول موها میتواند علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر باشد؛ اما به جز این مورد، دلایل دیگری نیز برای رشد مجدد موها بعد از لیزر وجود دارد. از جمله مهمترین دلایل رشد مجدد موهای زائد بعد از لیزر، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. اختلالات هورمونی علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر
رشد موهای زائد ارتباط مستقیمی با هورمونهای بدن دارد. بعضی از هورمونها رشد مو و فولیکولها را تحریک میکنند. پیش از شروع جلسات لیزرتراپی با انجام آزمایش خون میتوان از وجود تعادل در میزان هورمونهای بدن اطمینان پیدا کرد. به دلیل عدم تعادل هورمونها، لیزر موهای زائد به نوجوانانی که بلوغ را پشت سر نگذاشتهاند و زنان باردار، توصیه نمیشود.
۲. کیفیت دستگاه لیزر. مراکز درمانی معتبر را انتخاب کنید.
نامرغوب بودن دستگاه لیزر میتواند علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر باشد. شدت تابش اشعه لیزر و گرمای حاصل از آن، باید توان تخریب فولیکولهای مو را داشته باشد. همچنین باعث سوختن و آسیب رسیدن به پوست نشود؛ بنابراین باید در انتخاب دستگاه و مرکز زیبایی برای انجام لیزر دقت بالایی به خرج داد.
۳. نوع مو و رنگ پوست. مؤثر در بازگشت موهای لیزر شده
افرادی که پوست روشن و موهای تیره دارند، در اکثر موارد بهترین نتیجه را از لیزر موهای زائد میگیرند. افرادی که موهای بور و کرکی دارند، معمولاً نتیجه مطلوبی از لیزر موهای زائد نمیگیرند؛ بنابراین نوع مو و رنگ پوست میتواند علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر باشد.
۴. تعداد جلسات و فواصل زمانی بین جلسات
اگر جلسات لیزر را به طورکامل پشت سر نگذاشته باشید، همچنان شاهد رشد موهای بدن خواهید بود. در هر جلسه تقریباً ۱۵ درصد از موهای زائد از بین میروند. تعداد جلسات لیزر برای هر فرد، باتوجهبه رنگ پوست و ضخامت موها متفاوت است. لیزر موهای تیره و ضخیمتر یا موهای ناحیه زیر بغل، تعداد جلسات کمتری را میطلبد. برای گرفتن بهترین نتیجه و جلوگیری از برگشت موها بعد از لیزر، بهتر است دوره درمانی را کامل کنید. معمولاً افراد بعد از ۶ یا ۸ جلسه، به نتیجه دلخواه میرسند و بعد از شش ماه یا یک سال، باید برای جلسات یادآور اقدام کنند.
۵. بیماریهای خاص میتواند روی نتیجه لیزر تأثیرگذار باشند.
بروز بعضی از بیماریها میتواند علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر باشد. بیماریهایی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک که رشد موها را تحریک میکنند، روی نتیجه لیزر تأثیرگذار هستند. سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماریهای شایع در زنان است که باعث به هم ریختن چرخه رشد موهای بدن میشود. بهترین کار پیش از شروع جلسات لیزر، مشورت با پزشک متخصص است. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
اهمیت انجام جلسات درمانی لیزر
مو طی یک چرخه سه مرحله ای به رشد خود ادامه می دهد.مرحله اول که مرحله رشد نام دارد و فولیکول ها با دریافت خون و اکسیژن رشد می کنند. مرحله دوم یا انتقالی که در حدود دو تا سه هفته طول می کشد. مرحله سوم یا استراحت که فولیکول ها در این مرحله غیر فعال هستند و ریزش مو اتفاق می افتد. در واقع، لیزر موهای زائد باید زمانی انجام شود که فولیکول ها در مرحله رشد هستند و اگر فولیکول در مرحله استراحت باشد، احتمال برگشت و رشد مجدد بعد از لیزر وجود خواهد داشت. به همین خاطر است که توصیه می شود لیزر موهای زائد طی یک دوره درمانی انجام شود؛ چرا که این کار تعداد موهایی را که در مرحله فعال، هدف قرار می گیرند افزایش می دهد و نتایج مطلوب تری حاصل خواهد شد.
مزایای لیزر موهای زائد
- هزینه نهایی کمتر (برای تمام طول عمر) در مقایسه با اپیلاسیون و سایر روشها
- عدم وجود درد یا ناراحتی ناشی از اپیلاسیون یا روش های دیگر
- عدم نیاز به رفع موهای زائد به طور منظم
- پوستی صاف و یکدست
- عدم رشد موهای زیر پوستی
- سریع و مؤثر بودن
- ایجاد ناراحتی کمتر برای پوست
- کاهش رشد بیش از حد مو
نحوه لیزر موهای زائد
مناطقی از پوست که قرار است تحت درمان با لیزر قرار بگیرند از هر نوع آلودگی، روغن یا مرطوب کننده به خوبی تمیز میشوند. انرژی لیزر، فولیکول مو را هدف قرار داده و آن را غیرفعال کرده و از رشد آن جلوگیری میکند. جلسات درمانی در فواصل مناسبی از هم انجام میشوند تا پوست ناحیه تحت درمان بتواند بهبود یابد و نیز زمانی که لازم است تا فولیکولهای مویی که در فاز استراحت بودند وارد فاز فعال رشد شوند طی شده و بتوان درمان را برای این فولیکولها اجرا کرد.
اقدامات قبل از لیزر موهای زائد
- در زمان انجام لیزر هیچ نوع آرایش یا لوسیونی نباید بر روی پوست شما باشد.
- برای جلوگیری از آسیب احتمالی، حداقل 2 هفته قبل از درمان از محصولات برنزه کننده یا اسپری برنزه استفاده نکنید.
- حداقل 3 روز قبل از لیزر و 3 روز بعد از قرار گرفتن در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید.
- حداقل به مدت 4 هفته از اپیلاسیون، بند انداختن و موچین در محل لیزر خودداری کنید. اصلاح کردن (تراشیدن/شیو کردن) کافی است.
مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد
- به هیچ وجه در روز پس از لیزر از مواد آرایشی ، لوسیون و عطر استفاده نکنید.
- پس از لیزر، پوست حساس و آسیب پذیر می شود به همین علت بهتر است فرد بعد از انجام لیزر هنگام قرار گرفتن در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده کند.
- پس از انجام لیزر بخصوص در ناحیه های حساس همچون بیکینی از لباس های تنگ و پلاستیکی استفاده نکنید.
- دو روز بعد از لیزر موی زائد از گرفتن دوش آب گرم و رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.
- فرد به مدت دو هفته بعد از لیزر موهای زائد از آنتی بیوتیک استفاده نکند.
- تا ۲۴ سات بعد از انجام لیزر از ورزش ها و فعالیت هایی که باعث تعرق زیاد می شود خودداری کنید.
- پس از یک هفته پوست خود را اسکراب کنید تا باعث ریزش مو و صاف شدن پوست شود؛ اما به این نکته توجه کنید در صورتی که پوست دچار سوزش و خارش شدید شد از انجام اسکراب خودداری نمایید.
- به مدت یک هفته از ساییدن ناحیه تحت درمان خودداری کنید.
- از انجام اپیلاسیون ، کندن مو با مومک ، الکترولیزها و غیره بعد از لیزر خودداری کنید.
- پس از اتمام لیزر موهای زائد ناحیه تحت درمان را با آب سرد شسته و خشک کنید و بعد از آن از کرم های ترمیم کننده استفاده نمایید.
- در صورتی که بعد از لیزر موهای زائد دچار مشکلی شدید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد
تعداد جلسات لازم برای هر فرد بستگی به نوع مو و پوست شخص و این که بخواهد کدام منطقه را تحت درمان قرار دهد دارد. علاوه بر این، از آنجا که مناطق مختلف بدن، چرخه رشد موی خاص خود را دارند، بنابراین رفع دائمی موها در هر منطقه بستگی به این دارد که فولیکولها در زمان درمان در چه فازی قرار داشته باشند. ممکن است نیاز باشد 4 تا 8 جلسه درمان انجام شود.
موارد منع لیزر موهای زائد
اگر فرد سابقهی تبخال دارد باید قبل از لیزر و بعد از آن از درمانهای ضد ویروسی استفاده کند تا از عود تبخال و شدید شدن وضعیت آن جلوگیری کند.
- بارداری و شیردهی
- سرطان. در حال انجام شیمی درمانی یا اشعه درمانی
- هورمون درمانی
عوارض جانبی لیزر موی زائد
عوارض جانبی لیزر جزئی رایج هستند و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تغییر در رنگ پوست، به ویژه در افرادی که پوست تیره دارند که معمولاً موقتی است.
- قرمزی پوست
- تاول یا پوسته پوسته شدن پوست
جلوگیری از بازگشت موهای زائد بعد از لیزر
- از کندن موهایتان از ریشه خودداری کنید. اپیلاسیون و وکس موهای زائد بدن میتواند موجب ضخیم شدن و پرپشتی موهای بدن شود. به همین دلیل بهتر است به هیچ عنوان در جلسات لیزر موهای زائد بدن از اپیلاسیون و موم استفاده نکنید.
- اختلالات هورمونی را درمان کنید. اختلالات هورمونی در بدن زنان میتواند به یکباره موجب رشد موهای زائد شوند. از این رو بهتر است با آزمایش خون، سطح هورمونهای بدن را همیشه در حالت تراز نگه دارید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
آیا لیزر موهای زائد زیر بغل خطرناک است؟
رفع موهای زائد با لیزر مو
تفاوت لیزر الکس نابلکس وسایردستگاههای الکساندرایت
مهمترین نکات بعد از لیزر موهای زائد
تغییر رنگ پوست بعد از لیزر موهای زائد
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .