مراحل قبل و بعد از کاشت مو در کلینیک دکتر سلیمانی
موهای پرپشت یکی از مهمترین عوامل ایجاد اعتماد به نفس و زیبایی در افراد است. افزایش سن یا برخی از عوامل ژنتیکی، بیماریها و انتخاب سبک نامناسب زندگی میتواند منجر به ریزش موهای افراد شود. وجود این مشکل موجب میشود که افراد، اعتماد به نفس خود را از دست داده و برای حضور در جامعه دچار مشکل شوند. امروزه علم پزشکی پیشرفت چشمگیری در زمینه جوانسازی پوست و زیبایی داشته است. یکی از روش های متداول در زمینه مشکلات مو، در واقع کاشت یا پیوند مو است که مورد استقبال میلیونها نفر در سراسر جهان قرار گرفته است و همواره دارای نتیجه مطلوبی بوده است.
کاشت مو تکنیک جراحی است که در آن پزشکان با کمک تکنیکهای مختلف کاشت، از نواحی دارای بانک موی قوی گرافت ها را به نواحی از پوست انتقال میدهد که موی آنها در حال ریزش است یا آن ناحیه خالی از مو است. در واقع، ریشههایی از موهای بدن فرد که نسبت به ریزش مقاوم هستند به ناحیه طاس انتقال داده میشوند. کاشت مو معمولاً برای درمان ریزش مو با الگوی طاسی مردانه استفاده میشود و یک روش عالی برای بهبود کیفیت زندگی افراد است.
مزایای کاشت مو
- باعث زیبایی چند برابر در ظاهر فرد میگردد.
- این جراحی با کمترین میزان تهاجم انجام میشود.
- روشی کاملاً دائمی و ماندگار است.
- اعتماد به نفس فرد را افزایش میدهد.
- در جراحی کاشت مو نیازی به بستری شدن بیمار نیست.
- در طی یک جلسه و یا نهایتا دو جسله جراحی به اتمام میرسد.
همچنین بخوانید: بهترین پزشک کاشت مو در اصفهان
انواع روش های کاشت مو
عمل کاشت موی سر به شیوه های مختلفی که در ذیل آمده است، قابل انجام است:
- روش FUT : این روش قدیمی ترین روش در جراحی کاشت مو است. در این روش بیمار بیهوش شده و قسمتی از پوست پشت سر که دارای مو بود، به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود که به دلایل عوارضی همچون درد و خونریزی امروزه استفاده از آن منسوخ شده است.
- روش FIT: در این روش کاشت موی سر، تارهایی از موی پشت سر به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود؛ اما این روش به دلیل خونریزی، دوران نقاهت پس از عمل، نیاز به تکرار جلسات و … امروزه استفاده نمی شود.
- روش BHT: این روش مانند روش کاشت FIT است با این تفاوت که برای پیوند از موهای سایر قسمت های بدن نیز می توان به قسمت دچار ریزش، مو پیوند زد؛ اما این روش نیز به دلیل عوارضی که مانند روش FIT داشت، امروزه منسوخ شده است.
- روش SUT: این روش یکی از جدیدترین و بهترین روش کاشت مو است که کمترین عارضه را دارد و در بیشتر کلینیک های پیوند مو ، انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان ۱۴۰۰۰ تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.
- روش Micro fit: میکروفیت از جمله روشهای مدرن کاشت مو است که در آن با استفاده از میکرو موتورهای اتوماتیک، گرافت های مو از بانک مو افراد برداشت میشود. در مرحله کاشت مو از دستگاه ایمپلنتر استفاده میشود و این باعث میشود تا در این روش به هیچگونه برش و جراحی نیاز نباشد. این روش نسبت به روشهای دیگر کاشت مو تراکم بیشتری دارد و افراد میتوانند موهای پر پشت و بلندی داشته باشند، بنابراین این روش میتواند برای خانمها مناسبتر باشد.
- روش سوپر ترکیبی: اگر پزشک احساس کند که نواحی طاسی در سر بیمار به طور قابل توجهی زیاد است و نتوان از سایر روشهای کاشت مو استفاده کرد، روش سوپر ترکیبی را برای کاشت انتخاب میکند. در روش سوپر ترکیبی بر خلاف روش ترکیبی از نواحی مختلف بدن میتوان گرافت های مو را برداشت. نواحی مثل قفسه سینه و زیر ریش از جمله ناحیههایی هستند که پزشک از آن بهعنوان ناحیه بانک مو استفاده میکند. در این روش پزشک ابتدا با استفاده از روش FUT از ناحیه بانک مو برداشت نواری را انجام میدهد و سپس از روش کاشت SUT استفاده میکند. در کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان برداشت تا 5000 گرافت مو نیز وجود دارد. نکته مهم این روش این است که این روش از مزیت هر دو روش بهره میبرد و در نهایت بهترین نتیجه را به بیمار میدهد.
- روش Super Fue: کاشت مو با روش Super Fue یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که بر پایه روش FIT بنا شده است. این روش شباهت زیادی به روش FIT دارد؛ اما معایبی که در آن روش وجود دارد در روش Super Fue برطرف شده است. Super Fue از جمله روشهای کمخطر، کم تهاجمی و کم عارضه است و به همین دلیل امروزه مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این روش با استفاده از یک تیغ جراحی کوچک گرافت های مو برداشت میشود. در نتیجه برشهای عمیق و بخیه لازم نیست و در نتیجه بیمار دچار درد و خونریزی نخواهد شد. دوره بهبود سریع، استفاده از اسکن کامپیوتری برای یافتن فولیکولهای مقاوم، کاهش زمان جراحی و کاهش خطای جراحی از جمله مزیتهای بزرگ این روش میباشد.
- روش DHI: کاشت موی مستقیم که به کاشت مو با روش DHI شناخته میشود شباهت زیادی با روش FUE دارد. در روش DHI مرحله استخراج و کاشت فولیکولهای مو بهصورت همزمان انجام میشود و بهعنوان بخشی از یک فرآیند محسوب میشود. در نتیجه پزشک، فولیکولهای برداشت شده را مستقیماً به ناحیه طاسی انتقال میدهد.
مراحل کاشت مو
- مشاوره قبل از کاشت مو: در طول مشاوره قبل از کاشت مو مواردی همچون سلامت عمومی فرد، ارزیابی خواهد شد.
- معاینه مو: پزشک قبل از صدور اجازه کاشت باید ضخامت مو، تعداد فولیکولهای سالم روی سر، رنگ موها و پوست سر را با دقت معاینه نماید تا متوجه شود که آیا پیوند مو برای فرد نتیجه بخش خواهد بود یا خیر.
- انتخاب روش کاشت موی مناسب: پس از معاینه دقیق ویژگیهای مو و بررسی نواحی مناسب برای برداشت فولیکول، پزشک با در نظر گرفتن درخواست فرد، اقدام به انتخاب بهترین روش کاشت مو که با کمترین عوارض و بیشترین بازدهی همراه باشد، مینماید.
- آزمایشهای لازم قبل از کاشت مو: پس از انتخاب متد کاشت مو پزشک از فرد میخواهد که از لحاظ چند فاکتور مهم و مؤثر در فرایند کاشت مو بررسی شود. عواملی همچون کم خونی، فشار خون بالا، دیابت، کمبود آهن یا اکسیژن خون، وجود مشکلات انعقادی خون و … مواردی هستند که به شدت روی کیفیت پروسه کاشت مو تأثیر میگذارند، بنابراین فرد باید قبل از کاشت مو از بابت فاکتورهای مذکور مورد بررسی آزمایشگاهی قرار بگیرد و جواب آزمایش خود را تحت اختیار پرسنل و کادر پزشکی قرار دهد.
- برداشت مو: در این مرحله پزشک از بانک مویی که از قبل تعیین نموده است اقدام به استخراج فولیکولهای مو به تعداد مورد نیاز خود میکند.
- انجام کاشت مو: موها پس از تبدیل به گرافتهای چندتایی در ناحیه طاسی سر با فواصل معین کاشته میشوند.
مراقبتهای پیش از کاشت مو
- در مراحل کاشت مو مراقبتهای پیش از عمل اهمیت فراوانی دارد؛ چراکه پیروی از توصیههایی که در ادامه میخوانید، تأثیر زیادی در موفقیت کاشت موی شما دارند. این بایدها و نبایدها بسته به شرایط شما میتواند متغیر باشد و در جلسهی مشاوره مفصل در موردشان صحبت خواهد شد.
- از مصرف دخانیات و الکل پرهیز کنید. حداقل تا یک ماه قبل از کاشت مو نباید دخانیات مصرف کنید. نیکوتین موجود در دخانیات میتواند باعث افزایش خونریزی یا کاهش خونرسانی به گرافتها شود. مصرف الکل تا یک هفته پیش از عمل ممنوع است. الکل باعث کاهش توان بدن برای جلوگیری از خونریزی میشود و همچنین تاثیر داروی بیحسی را کاهش میدهد.
- مصرف داروهای رقیقکننده و ضد انعقادی را قطع کنید. تا ۱۰ روز قبل از کاشت مو نباید داروهایی مانند آسپرین یا وارفارین که باعث جلوگیری از انعقاد خون میشوند، مصرف کنید. اگر به دلیل بیماری خاصی این داروها را استفاده میکنید، باید جهت قطع مصرفشان با پزشک خود مشورت کنید.
- باید آزمایش خون بدهید. برای بررسی وضعیت سلامت عمومی، از شما خواهیم خواست که آزمایش خون بدهید. برای این آزمایش باید ناشتا باشید و مواردی نظیر قند خون، تعداد سلولهای خونی، سرعت انعقاد خون و ابتلا به بیماریهای ویروسی (مانند هپاتیت و ایدز) بررسی میشوند.
- آنتیبیوتیک تجویز شده را بخورید. برای پیشگیری از ایجاد عفونتها، برای شما داروی آنتیبیوتیک تجویز میشود که باید روز قبل یا در روز مراجعه به کلینیک برای کاشت مو مصرف کنید.
- سر خود را بشویید. در روز مراجعه به کلینیک برای کاشت مو باید سر خود را بشویید. همچنین از مصرف موارد آرایشی یا بهداشتی مو پرهیز کنید.
- لباس راحت بپوشید. در روز مراجعه به کلینیک، لباسهای گشاد و راحت به تن داشته باشید تا بتوانید به سادگی پوشیده و درآورید.
مراقبت های بعد از کاشت مو
بعد از کاشت مو بیمار وظیفه دارد برای تسریع روند بهبودی و کسب نتیجه بهتر یک سری مراقبت های لازم انجام دهد. حال در ادامه به صورت کامل برایتان شرح می دهیم:
- برای پیشگیری از تورم در ناحیه پیشانی شب اول بعد از کاشت بر روی آن کمپرس یخ قرار دهید؛ اما در صورتی که سینوزیت دارید بهتر است برای انجام این کار اقدام نکنید. این کار را هر یک ساعت به مدت ۲۰ دقیقه تکرار کنید و حداقل به مدت یک دقیقه یخ بر روی پیشانی گذاشته شود.
- نحوه خوابیدن بعد از کاشت به گونه ای است که از دو بالش از باید استفاده شود و سر در زاویه ۳۰ درجه قرار گیرد. بهتر است هنگام خوابیدن طاق باز باشید و از خوابیدن بر روی سینه و شکم خودداری نمایید. در صورتی که خوابیدن به صورت طاق باز برایتان سخت است، می توانید به پهلوی راست یا چپ بخوابید. نحوه خوابیدن بر روی نتیجه بهتر درمان بسیار اهمیت دارد.
- سعی کنید بعد از کاشت مو هنگام صبحانه ویتامین مصرف کنید. مصرف زیاد مایعات و میوههای همچون آناناس و پرتقال در دستور غذایی خود قرار دهید.
- بعد از این که پانسمان را باز کردید به مدت دو روز بر روی ناحیه کاشت سرم نمکی اسپری کنید. این کار را هر چند ساعت یکبار تکرار کنید.
- بعد از این که توانستید موهای خود را بشویید، نباید ماساژ حرکتی چرخشی هنگام آبکشی سر انجام دهید. همچنین به وسیله دوش مستقیم استحمام نکنید.
- بعد از روز سوم امکان شستشوی سر وجود دارد. بهتر است شستن سر را هر روز یک بار انجام دهید. اما احتیاط کنید که فشار زیادی بر روی سر وارد نشود.
- به مدت یک ماه پس از کاشت مو از انجام ورزش های سنگین مانند شنا، کوهنوردی خودداری کنید.
- بعد از یک ماه فقط می توانید موهای خود را در راستای رویش شانه بزنید و صاف کردن و فر کردن و سشوار دائم موها پرهیز کنید.
- مصرف نوشیدنی های الکل دار حدود یک هفته بعد از کاشت ممنوع است. این کار باعث می شود روند بهبودی جراحی با تأخیر روبرو شود و تاثیرگذاری داروهای بی حسی کاهش پیدا کند.
- حدود یک ماه بعد از کاشت از مصرف دخانیات مانند سیگار باید پرهیز کنید.
مراحل بعد از کاشت مو در کلینیک
دوره مربوط به رشد موهای کاشته شده معمولا یک پروسه نسبتاٌ طولانی مدت است. ما باید بدانیم که در هر دوره زمانی بعد از کاشت چه مرحله ای از رشد موهای کاشته شده باید اجرایی شود تا بتوانیم مراقبت های لازم را انجام دهیم. اینگونه می توان رشد موها را در بهترین شرایط ممکن و در زمان درست شاهد باشیم. معمولاً موهای کاشته شده باید توسط خود فرد و در صورت نیاز توسط پزشک متخصص بازرسی شوند تا از صحت عمل پیوند مو اطمینان کامل پیدا نمود. در ادامه با تفکیک زمانی می توان از نحوه نگهداری و میزان رشد موهای کاشته شده مطلع شد.
هفته اول بعد از کاشت مو
هفته اول بعد از ترمیم مو مهمترین زمان برای مراقبت های پس از کاشت مو می باشد؛ زیرا در این مقطع ممکن است در محل های اهدا کننده یا بانک مو دچار ورم شده، که معمولاً طبیعی می باشد. در صورت مشاهده هر نوع قرمزی و یا ورم در قسمت بانک مو خونسردی خود را حفظ نمایید؛ زیرا این مورد برای افراد زیادی بعد از کاشت مو پیش می آید و مشکل خاصی به جود نخواهد آورد. اکثر موهایی که بعد از هفته اول کاشت مو دچار ریزش می شوند فقط ساقه مو می باشند. فولیکول های مو در زیر پوست توسط بافت پوست محکم شده و احتمال ریزش مو همراه ریشه بسیار کم می شود. فولیکول های مو در زیر پوست توسط پوست عروق جمع می شوند و ۴-۵ روز بعد از عمل بی خطر هستند. عمیق ترین قسمت ساقه مو از شکل فولیکول های آنها تقلید کرده و مانند یک نقطه است. واقعیت این است که با شروع ریختن ۴-۵ روز پس از عمل ، ریشه مو (فولیکول) ایمن باقی می ماند.
هفته دوم بعد از کاشت مو
در هفته دوم ورم و قرمزی که هفته نخست ایجاد شده بود، به مرور کمتر شده تا به طور کامل از بین برود. در صورتی که در این دوره زمانی در سر خود پوسته مشاهده نمودید، جای هیچ گونه نگرانی نبوده و می توان با شست و شو درست و مناسب این پوسته خشک شده را برطرف نمود. دقت داشته باشید که داروهای تجویز شده بعد از کاشت مو توسط پزشک را در این زمان باید با دقت مصرف نموده تا بتوان بهترین نتیجه را از عمل کاشت مو به دست آورد. هرگونه سهل انگاری در مصرف داروها می تواند باعث بروز مشکلاتی در آینده شود. از این رو مصرف صحیح دارو ها اهمیت بسیار بالایی دارد.
هفته سوم بعد از کاشت مو
ممکن است موهای کاشته شده در هفته سوم شروع به ریزش کند و این موضوع تا پایان ماه اول ادامه داشته باشد. فرآیند ریزش موهای کاشته شده نیز در این بازه زمانی امری کاملاً طبیعی بوده و نیازی به هیچ گونه نگرانی بابت موها نمی باشد. این ریزش به این علت است که فولیکول های مو وارد فاز شوک می شود و این شوک منجر به ریزش موها می شود. در اینجا تنها تارهای مو ریخته شده و فولیکول مو سالم می باشد. در این مرحله دوباره شاهد رشد این موها خواهیم بود. در هفته سوم پس از کاشت این احتمال وجود دارد که شکل ظاهری موها مانند قبل از عمل کاشت مو شود. این دوره خواب موها نام دارد و قبل از شروع به رشد مجدد رخ میدهد. زمان شروع و پایان این دوره برای افراد مختلف، متفاوت می باشد.
ماه دوم تا چهارم بعد از کاشت مو
در این بازه زمانی اغلب موهایی که توسط پزشک کاشته شده، رشد خود را آغاز کرده اند. البته هنوز هم ممکن است موها کم پشت بوده و به تراکم دلخواه نرسیده باشند. بانک مو یا همان ناحیه اهدا کننده نیز به طور کامل در این دوره ترمیم شده و هیچ گونه قرمزی و یا مشکلات دیگری در این قسمت مشاهده نمی شود.
ماه پنجم تا نهم بعد از کاشت مو
از ماه پنجم رشد موهای کاشته شده بیشتر شده و می توان حتی برای کوتاه کردن موها نیز اقدام نمود. هنوز هم احساس کم پشتی در موها مشاهده می شود؛ اما با نزدیک شدن به اواخر این دوره موها رشد بیشتری داشته و ضخیم تر از قبل می شوند. پوست سر نیز در این دوره به حالت طبیعی و اولیه خود باز می گردد. بنابراین پس از ماه ششم می توان شاهد انعطاف پذیری بیشتر پوست سر نیز بود.
سال اول بعد از کاشت مو
با گذشت یک سال از عمل پیوند مو می توان رشد موهای کاشته شده را در اغلب نواحی سر شاهد بود. اغلب موها از پوست سر خارج شده و تراکم موها به حد قابل قبولی رسیده است. اگر موج یا فر در موها مشاهده شود نیز امری طبیعی بوده و این حالت با گذشت زمان از بین می رود. معمولاً با پایان سال اول بسیاری از مشکلاتی که ممکن است پس از کاشت مو در سر و یا موها مشاهده شود از بین می روند. با رسیدن به پایان سال اول، خیال افراد از رشد طبیعی موهای کاشته شده تا حدودی راحت می شود.
سال دوم بعد از کاشت مو
اغلب افراد لحظه شماری می کنند تا ظاهر نهایی موهای خود پس از کاشت را مشاهده نمایند. در سال دوم پس از کاشت مو می توان این موضوع را به راحتی مشاهده نمود. پس از دو سال موهای کاشته شده رشد کاملاً طبیعی خود را آغاز نموده و به تراکم بسیار مناسبی خواهند رسید. ضخامت موهای کاشته شده در سال دوم بیشتر از سال اول می باشد. در سال دوم میزان حجم موها بیشتر شده و همچنین شاهد رشد و تراکم بیشتر موهای کاشته شده نیز خواهید بود. بهترین زمان برای مشاهده نتیجه نهایی کاشت مو، سال اول پس از عمل کاشت مو می باشد.
کاندیدای مناسب کاشت مو
از کاشت مو میتوان برای بازیابی موها در موارد زیر استفاده کرد:
- ریزش مو به دلیل آسیب، سوختگی، جراحیهای زیبایی و مواردی از این قبیل
- آلوپسی آندروژنی یا طاسی با الگوی مردانه
- پایین آوردن خط رویش برای کسانی که به طور ارثی خط رویش بالاتر از حد طبیعی است.
- طاسی کششی (به دلیل سفت بستن موها)
- بیماری تریکوتیلومانیا (نوعی بیماری روانی که فرد موهای خود را میکند).
کاندیدای نامناسب کاشت مو
افراد زیر کاندیدای مناسبی براش کاشت مو نیستند:
- کسانی که دچار ریزش موی پراکنده با الگوی نامشخص (DUPA) هستند. این افراد معمولاً بانک موی مناسبی ندارند.
- کسانی که به انواع خاصی از آلوپسی آندروژنی دچار شدهاند و بانک موی ضعیفی دارند.
- کسانی که موهای بسیار نازکی دارند.
عوارض کاشت مو
یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو، تورم بعد از جراحی است. این عارضه به دلیل تجمع مایع بینابینی زیر پوست و حتی خارش ناحیه تحت درمان رخ می دهد. تورم پس از مدت کوتاهی با برداشتن مایع بینابینی ناپدید می شود. یکی دیگر از عوارض کاشت مو خونریزی است. خونریزی حین جراحی می تواند به دلیل اشتباهات جراح یا عدم آگاهی باشد؛ اما بعد از کاشت مو خونریزی ایجاد نمی شود. التهاب ناحیه تحت درمان یکی از شایع ترین عوارض کاشت مو پس از جراحی است که به صورت جوش یا زخم در محل کاشت ظاهر می شود و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد می شود.
حدود 10 درصد از بیماران امکان دارد پس از کاشت مو دچار نوعی بی حسی شوند. این عارضه دائمی نیست و پس از چند روز به طور کامل برطرف می شود. تشکیل کیست در ناحیه تحت درمان زمانی اتفاق می افتد که حجم زیادی از مو کاشته شود. خوشبختانه این عارضه دائمی نیست و پس از چند هفته به طور کامل از بین می رود.
هزینه کاشت مو
گستردگی سطح کاشت، تعداد گرافتهای برداشت شده و تراکم موهای کاشته شده، کیفیت بانک موی فرد، آزمایشها و معاینات قبل از کاشت، دستمزد پزشک و تیم جراحی و کلینیکی که برای این کار انتخاب میکنید تأثیر زیادی در هزینهها خواهد داشت.
برای آگاهی از جدیدترین روشهای کاشت ابرو ، کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
مصرف قرص هیرویت بعد از کاشت مو
آیا زدن ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو ضروری است؟
بهترین زمان مصرف ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو
علت خونریزی بعد از کاشت مو و روش برطرف کردن آن
پس از کاشت مو چه مدت زمانی را باید به استراحت پرداخت؟
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .