مدت زمان محکم شدن گرافت مو پس از کاشت
کاشت مو یکی از روش های درمانی ریزش و طاسی مو می باشد که موهای شما را از ناحیه ای از سر که دارای تراکم موی بیشتری می باشد به ناحیه دیگر منتقل می کند تا تمامی سطح سر شما دارای تراکم یکسانی از مو باشد. به واحدهایی که شامل یک یا چندین تار مویی است که در یک نقطه درکنار هم قرار دارند و فولیکول یا پیاز موی آنها در یک نقطه مشترک کنارهم قرارگرفته است، گرافت مو میگویند.
گرافت مو جهت عمل کاشت مو از ناحیه بانک مو برداشت شده و به ناحیه کاشت یا گیرنده منتقل میشوند. مدت زمانی که برای محکم شدن گرافت مو تعیین شده است، به میزان و نوع رشد موها، تکنیک پیشرفته گرافت مو، و خصوصیات فردی شما بستگی دارد. این مهم در واقعیت در افراد مختلف متفاوت است و معمولاً میتواند مدتی طول بکشد. به طور کلی، برای دیدن نتایج نهایی و محکم شدن موهای کاشته شده ممکن است حدود 6 ماه تا 1 سال یا حتی بیشتر زمان لازم باشد.
عوامل موثر بر محکم شدن گرافت مو
- ویژگیهای ژنتیکی: ویژگیهای ژنتیکی افراد ممکن است در سرعت رشد و تقویت موها نقش داشته باشند. برخی از افراد ممکن است به سرعت توانایی تقویت موهای کاشته شده خود را داشته باشند، در حالی که دیگران به مدت زمان بیشتری نیاز خواهند داشت.
- روش مراقبت: نحوه مراقبت از محل کاشت مو میتواند در زمان مورد نیاز برای محکم شدن گرافت مو تأثیرگذار باشد.
- سلامت عمومی: عواملی مانند تغذیه، استرس و فعالیت بدنی منظم میتوانند به سرعت رشد و تقویت موها کمک نمایند. افرادی که وضعیت سلامتی خوبی دارند و تغذیه مناسبی را رعایت میکنند، معمولاً توانایی بهتر و سرعت بیشتری در تقویت موهای کاشته شده دارند.
- عامل سن: در بعضی از موارد هر چه سن بالاتر برود، احتمال محکم شدن گرافتهای مو نیز بیشتر است.
- روش کاشت مو: نوع روشی که برای انجام کاشت مو انتخاب میشود، ممکن است بر مدت زمان مورد نیاز برای محکم شدن موها تأثیرگذار باشد. به عنوان نمونه، روش FUT (که یک نوع کاشت موی جراحی است) ممکن است بیشتر از روش FUE (کاشت مو با واحد مویی) برای تثبیت موها به زمان نیاز داشته باشد.
- تعداد و واحد موها: مقدار موهای کاشته شده و تعداد فولیکولهای مو نیز ممکن است در مدت زمان مورد نیاز برای محکم شدن گرافت مو تأثیرگذار باشند. اغلب، هر چه تعداد گرافتهای کاشته شده بیشتر باشد، نیاز به زمان بیشتری برای محکم شدن گرافتهای مو وجود دارد.
همچنین بخوانید: مراحل رشد مو بعد از کاشت
محل برداشت گرافت مو
هر فردی دارای یک بانک مو می باشد که در عمل کاشت مو بسیار کارآمد و مؤثر است. بیشتر اوقات، بانک مو در ناحیه پشت سر بین دو گوش واقع شده است. موهای این ناحیه از مقاومت بالایی برخوردارند و نسبت به ریزش نیز بسیار مقاوم اند، به همین دلیل این منطقه، ناحیه بسیار خوبی برای برداشت فولیکول های مو به حساب می آید.
تعداد برداشت گرافت مو
در حالت حداقلی تراکم کاشت مو را میتوان حدوداً ۴۵۰۰ گرافت مو یا ۱۴۰۰۰ تار مو عنوان کرد.
علت کنده شدن گرافت کاشته شده
اگر کاشت مو در شرایط استاندارد صورت گرفته باشد، احتمال کنده شدن گرافت کاشته شده بسیار پایین است؛ چراکه در چنین شرایطی، گرافت ها در اوج دقت و ظرافت در سر شما کاشته می شود. در نتیجه یکی از دلایل مهم کنده شدن گرافت ها پس از کاشت مو این است که در جریان فرایند، پزشک دقت کافی به خرج نداده و این گرافت ها را در عمق مناسبی نکاشته است. این اتفاق معمولاً به ندرت رخ می دهد و تنها در شرایطی شکل می گیرد که فرآیند کاشت طبیعی مو در یک کلینیک غیرمجاز صورت گرفته باشد. مسئله دیگری که می تواند منجر به کنده شدن گرافت ها پس از کاشت مو شود، رعایت نکردن اصول مراقبتی لازم از سوی فرد است. بلافاصله پس از پایان پیوند مو، پزشک همه توصیه های لازم برای مراقبت از گرافت های کاشته شده را با فرد در میان می گذارد. در اولین روزهای پس از کاشت طبیعی مو، گرافت ها هنوز به ثبات کافی نرسیده اند و وارد شدن فشار زیاد به آنها، ممکن است موجب کنده شدن این گرافت ها شود.
مدت زمان ترمیم گرافت مو
معمولاً برای دیدن نتایج نهایی و محکم شدن گرافت مو حدود 6 ماه تا 1 سال زمان لازم است؛ اما ممکن است برخی از موها از طریق مراحل مختلف رشد خود، در طول مدت 1 تا 2 سال به استحکام نهایی برسند. بعد از عمل کاشت مو میتوان ترمیم کاشت مو انجام داد؛ اما باید به مدت یک سال صبر کنید.
نحوه تقویت موی کاشته شده
درمان های تخصصی
از جمله روش های تخصصی و کلینیکی تقویت موها بعد از کاشت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مزوتراپی مو : مزوتراپی مو ، یکی از روش های درمانی است که میزان ریزش مو را کاهش می دهد و از طرفی به رشد مجدد موها کمک می کند. از آنجایی که مصرف داروی ماینوکسیدیل و فیناستراید ممکن است نتایج خوبی را در همه افراد به همراه نداشته باشد و یا در برخی حساسیت هایی را ایجاد کند، مزوتراپی می تواند روش جایگزین مناسبی باشد. در این روش، انواعی از ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها و فاکتورهای رشد با استفاده از سوزن ظریف و مخصوصی به لایه میانی یا درم سر تزریق می شوند و خونرسانی در پوست سر بهبود بخشیده خواهد شد. توصیه می شود مزوتراپی چهار ماه بعد از کاشت مو انجام شود.
- تزریق پلاسمای خون : پی آر پی مو یا پلاسما درمانی، روشی است که با استفاده از خون خود فرد انجام می شود و این گونه است که تزریق پلاسمای غنی از پلاکت و فاکتورهای رشد به تحریک فولیکول ها و رشد موها کمک می کند و از میزان ریزش مو نیز کاسته خواهد شد. گاهی ممکن است نیاز باشد پلاسما درمانی همراه با سایر روش ها انجام شود تا نتایج ایده آلی را به همراه داشته باشد.
- لیزر درمانی در سطح پایین یا LLLT : در این روش از دایودهای ساطع کننده نور با توان پایین برای تحریک و تقویت فولیکول ها استفاده می شود. این روش مورد تأیید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) است و کاملاً ایمن، بی خطر و بدون عوارض جانبی می باشد.
- استفاده از ماسک مو : ماسک مو نیز دارای یک سری ترکیباتی است که می تواند به سلامت و تقویت موها کمک کند و طریقه مصرف آنها این گونه است که باید مدتی بر روی موها باقی بمانند تا کامل جذب شوند. این ماسک ها را می توانید چند ساعت قبل از استحمام استفاده کرده و به خوبی بشویید. استفاده از این ماسک ها می تواند به رفع خشکی و شکننده بودن موها و رفع مواردی مانند موخوره کمک کند و در نهایت، سلامت و رشد موها نیز تقویت خواهد شد.
داروهای خوراکی
- فیناستراید : فیناستراید یکی از مؤثرترین داروها در جلوگیری از ریزش موها بعد از کاشت است که نتایج آن بعد از گذشت چهار تا شش ماه مشخص می شود و در طول دو تا پنج سال می تواند ریزش مو را آهسته و حتی متوقف کند. در خصوص مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کنید.
- ماینوکسیدیل : ماینوکسیدیل، دارویی است که استفاده موضعی دارد و مصرف آن باید بعد از بهبودی کامل زخم ها و قرمزی سر آغاز شود و از آنجایی که باعث افزایش خونرسانی به فولیکول ها و پوست سر می شود، جلوی ریزش موها نیز گرفته خواهد شد.
- مکمل ها و ویتامین ها : مصرف مکمل ها و ویتامین هایی مانند روی، زینک و اسید فولیک که حاوی مواد ضروری برای رشد موها هستند، می تواند به تقویت موها بعد از کاشت کمک کند. ویتامین های خانواده B، که اصلی ترین مواد تشکیل دهنده مو هستند به رشد سریع تر موها کمک می کنند. ویتامین C روند ساخت کلاژن را بهبود می بخشد و موها بعد از رشد، استحکام بیشتری خواهند داشت. مصرف آهن نیز با افزایش خونرسانی به فولیکول ها، باعث تقویت و تسریع رشد موها خواهد شد.
مراقبت های ضروری
نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که روند تقویت مو بعد از کاشت مو، چند ماه طول می کشد و بسیار مهم است که یک سری نکات و مراقبت ها در طول دوران تقویت و رسیدگی به موها در نظر گرفته شود تا نتایج بهتری را شاهد باشیم. از جمله این مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- از آنجایی که تغذیه، یکی از مواردی است که بر رشد موها تأثیر می گذارد، لذا در طول دورانی که از روش های تقویت مو استفاده می کنید، به این مورد اهمیت ویژه ای دهید. رژیم غذایی شما باید حاوی میوه و سبزیجات تازه، گوشت، پروتئین، آهن، زینک و انواع ویتامین ها باشد. در مقابل، از مصرف مواد غذایی چرب و فست فودها باید خودداری شود. هیدراته بدن شما باید حفظ شود و تا جایی که می توانید آب و مایعات مصرف کنید. از مصرف نوشیدنی های الکلی نیز باید خودداری شود.
- هرگونه دارویی که بعد از کاشت مو توسط پزشک تجویز می شود، باید به موقع و به طور مرتب مصرف شود.
- تا چند ماه بعد از کاشت مو از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید یا رفتن به سونا و جکوزی باید خودداری شود. آسیب های وارده به فولیکول ها در اثر گرما و حرارت می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
- حالت خوابیدن شما بعد از پیوند مو باید به گونه ای باشد که کمترین میزان تماس با فولیکول های کاشته شده ایجاد شود.
- از کندن یا دستکاری دلمه ها و پوسته های تشکیل شده در ناحیه گیرنده باید خودداری شود.
- برای شستشوی موها حتماً از شامپوهایی استفاده کنید که فاقد هرگونه مواد شیمیایی هستند. شامپو بچه یکی از بهترین گزینه هایی است که معمولاً توسط پزشکان تجویز می شود.
مراقبت های لازم جهت استحکام گرافت مو
- روزهای اول پس از عمل هنگامی که استراحت میکنید و سر خود را روی بالش قرار دهید و مراقب باشید که در تماس سر با بالش فولیکولهای مو نریزند. اگر احساس کردید ریزش موی شما غیر طبیعی است، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.
- در روزهای اول پس از عمل پیوند مو سعی کنید، در معرض تابش مستقیم خورشید قرار نگیرید.
- از کلاه یا روسری استفاده نکنید؛ زیرا باعث آسیب رسیدن به فولیکولها و کند شدن روند بهبود میشود.
- بعد از اینکه پزشک به شما اجازه شستن مو را اعلام کرد، به آرامی موهای خود را شست و شو بدهید.
- بهتر است محل مورد نظر پس از کاشت، مرطوب نگه دارید.
- مصرف مواد غذایی و همچنین داروهای منبع ویتامین و آهن بسیار در التیام زخمها تأثیرگذار است.
- استفاده از پمادهایی که پزشک تجویز نموده برای خشک کردن زخمها و در نتیجه از بین رفتن آنها بسیار مهم و ضروری میباشد.
برای آگاهی از علائم عفونت بعد از کاشت مو ، روی لینک کلیک کنید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، بعد از اورژانس بیمارستان شریعتی ، طبقه دوم بانک آینده ،کلینیک پوست ومو بهین
تلفن : 36290689 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .